חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תביעת גירושין – שלבים, מרוץ סמכויות, בחירת עורך דין וטיפים למתגרשים

0 +
לקוחות מרוצים
0
שנות נסיון
% 0
הצלחה בתיקים

תביעת גירושין – שלבים, מרוץ סמכויות, בחירת עורך דין וטיפים למתגרשים

0 +
לקוחות מרוצים
0
שנות נסיון
% 0
הצלחה בתיקים

תביעת גירושין היא תהליך מורכב הכולל היבטים משפטיים, רגשיים וכלכליים. התהליך יכול לכלול מספר הליכים במקביל, כגון תביעה לגירושין, תביעות בענייני מזונות, משמורת ילדים וחלוקת רכוש. במאמר זה נבחן את השלבים המרכזיים בתהליך הגירושין, נבין את משמעות "מרוץ הסמכויות", נדון בבחירת עורך דין מתאים ונציע טיפים חשובים למתגרשים.

שלבים בתביעת גירושין

בית המשפט לענייני משפחה בישראל הוא ערכאה מרכזית המטפלת במגוון סוגיות משפחתיות, כולל תביעות גירושין. למרות שבית הדין הרבני הוא הערכאה היחידה המוסמכת לדון בגירושין עצמם עבור יהודים, לבית המשפט לענייני משפחה תפקיד חשוב בטיפול בסוגיות הנלוות לגירושין, כגון מזונות, משמורת וחלוקת רכוש. במאמר זה נבחן את תהליך הגשת תביעה לגירושין בבית המשפט לענייני משפחה, נסביר את סמכויות בית המשפט, וניתן טיפים מעשיים לניהול התביעה.

סמכויות בית המשפט לענייני משפחה

בית המשפט לענייני משפחה הוקם בשנת 1995 במטרה לרכז את הטיפול בכל ענייני המשפחה תחת קורת גג אחת. סמכויותיו כוללות טיפול בתביעות הנוגעות למזונות ילדים, משמורת והסדרי ראייה, חלוקת רכוש, אלימות במשפחה, תביעות רכושיות ועוד. בנוגע ליהודים, בית המשפט לענייני משפחה אינו מוסמך לדון בגירושין עצמם, אך הוא מוסמך לדון בכל הסוגיות הקשורות להליך הגירושין.

שלבי תביעה לגירושין בבית המשפט לענייני משפחה

  1. פתיחת תיק: תהליך הגשת תביעה בבית המשפט לענייני משפחה מתחיל בפתיחת תיק בבית המשפט המוסמך בהתאם למקום מגוריהם של הצדדים. יש לציין כי תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה תוגש בדרך כלל במקביל לתביעה לגירושין בבית הדין הרבני.
  2. הגשת כתב תביעה: כתב התביעה מוגש לבית המשפט וכולל את כל הטענות המשפטיות והעובדתיות של התובע. כתב התביעה צריך להיות מנוסח בצורה מקצועית וברורה, תוך התייחסות לנושאים המרכזיים שבמחלוקת. זהו שלב קריטי, ולכן מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני משפחה.
  3. הזמנת הצד השני: לאחר הגשת כתב התביעה, הצד השני (הנתבע) מקבל הזמנה להגיש כתב הגנה. כתב ההגנה צריך להיות מוגש תוך 30 ימים מיום קבלת ההזמנה, ויכלול את טענות הנתבע כנגד התביעה.
  4. דיונים וקדם משפט: לאחר הגשת כתבי הטענות, מתקיימים דיונים בפני השופט בבית המשפט לענייני משפחה. בשלב זה הצדדים מציגים את טענותיהם, מביאים ראיות, ומציעים עדים אם יש בכך צורך. במקרים רבים ינסה השופט להוביל את הצדדים לפשרה או הסדר, במטרה להימנע מהליך משפטי ארוך ומורכב.
  5. מתן פסק דין: בסיום הדיונים, השופט ייתן פסק דין אשר יכריע בסוגיות שבמחלוקת. פסק הדין יכול לכלול החלטות בנוגע לחלוקת רכוש, מזונות, משמורת ועוד. פסק הדין ניתן לערעור בבית המשפט המחוזי במקרים מסוימים.

תביעת גירושין ותביעות נלוות

תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה לרוב מלווה בתביעות נלוות:

  • מזונות ילדים: תביעה למזונות ילדים נוגעת לשיעור המזונות שההורה הלא משמורן יידרש לשלם עבור קיום ילדיו. בישראל חובת תשלום המזונות מוטלת בדרך כלל על האב, אך ישנם מקרים בהם תשלום המזונות מתחלק בין שני ההורים.
  • משמורת והסדרי ראייה: תביעות למשמורת ילדים ולהסדרי ראייה נוגעות לקביעת ההורה המשמורן ולהסדרת זמני השהות של ההורה השני עם הילדים. בתי המשפט מעדיפים להחליט על משמורת משותפת כאשר הדבר אפשרי וכאשר טובת הילדים מאפשרת זאת.
  • חלוקת רכוש: בית המשפט לענייני משפחה מטפל בחלוקת הרכוש בין בני הזוג בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשע"ג-1973. החוק קובע כי רכוש שנצבר במהלך הנישואין יתחלק שווה בשווה בין הצדדים, אלא אם כן נערך הסכם ממון המגדיר אחרת.

 

טיפים לניהול תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה

  1. בחירת עורך דין מתאים: מומלץ לבחור עורך דין המתמחה בדיני משפחה ובעל ניסיון בניהול תביעות גירושין. עורך דין מקצועי יסייע לכם לנווט בין ההליכים המשפטיים וייצג את האינטרסים שלכם בצורה הטובה ביותר.
  2. שמירה על קור רוח והתנהלות מכבדת: הגירושין הם תהליך רגשי, אך חשוב לנסות לשמור על קור רוח ולנהוג בכבוד כלפי הצד השני. התנהלות מכבדת יכולה לסייע בהפחתת המתחים ולהוביל לפתרון מהיר ויעיל יותר.
  3. הכנת מסמכים וראיות: איסוף כל המסמכים הרלוונטיים מראש (כגון דוחות בנק, הסכמים, ראיות על הכנסות והוצאות) יכול לייעל את ההליך ולחסוך זמן וכסף.
  4. שקלו גישור: במקרים רבים, גישור יכול להיות אלטרנטיבה מהירה וזולה יותר לניהול הליך משפטי. הגישור מאפשר לצדדים להגיע להסכמות בצורה שקטה ונעימה יותר, תוך מניעת עימותים מיותרים.
  5. טובת הילדים בראש סדר העדיפויות: כאשר מעורבים ילדים בתהליך, חשוב לשים את טובתם בראש סדר העדיפויות. החלטות הנוגעות למשמורת, מזונות והסדרי ראייה צריכות להתקבל תוך מחשבה על טובת הילדים ועתידם.

תביעת גירושין בבית המשפט לענייני משפחה היא תהליך חשוב ומורכב המצריך הבנה מעמיקה של החוק וניהול מקצועי של ההליכים. עם בחירה נכונה של עורך דין, שמירה על קור רוח וראייה לעתיד, ניתן לנהל את ההליך בצורה מיטבית ולהשיג תוצאה שתשרת את כל הצדדים המעורבים.

ד"ר עו"ד איריס טרומן  , בעלת ידע נרחב, מקצועיות וניסיון רב בייצוג בתביעת גירושין בבית משפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים,  ותלווה אתכם ברגישות ובנאמנות עד לקבלת התוצאה המיטבית עבורכם.

לתיאום פגישה

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

אודות

עורכת הדין, ד"ר איריס טרומן , בעלת תואר MBA מחקרי ותואר PhD , מובילה את משרדה מתוך אמונה במשפט אמת וחתירה מתמדת להצלחה. עו"ד טרומן נבחרה להיות אחת מהנשים פורצות הדרך בתחום המשפט .

0 +
לקוחות מרוצים
0
שנות ניסיון
% 0
הצלחה בתיקים

לקוחות ממליצים

רוצים לדעת עוד? מלאו את הפרטים ונשמח להביא את הניסיון, הוותק וההצלחה שלנו גם עבורכם.