הסכם ממון – כן או לא? הדילמה של זוגות רבים האם לעשות הסכם ממון או האם להימנע מכך.
מאת : עו"ד ד"ר איריס טרומן , נוטריונית ומומחית לדיני אישות, צוואות, הסכמי ממון וייפוי כוח מתמשך.
זוגות רבים מתלבטים בשאלה האם לערוך הסכם ממון או הסכם חיים משותפים עם בן או בת הזוג ומהם היתרונות הכל כך חשובים בהסכם שכזה.
באם אתם חיים כבני זוג באותה הדירה, מנהלים אורך חיים של ידועים בציבור, או נמצאים לפני נישואין ,רצוי מאוד ואף הכרחי להגיע מראש להסכמות והסדרים לגבי חלוקת הרכוש והממון באם מערכת היחסים חו"ח לא צולחת. הסכמות אלו המנוסחות וערוכות ע"י עו"ד כהסכם ממון , יבטיחו כי באם תהיה פרידה , הרי שזו תהיה יותר רגועה וקלה, שכן לא תהיה מלווה בסכסוכי ממון ורכוש קשים, הגוררים לעיתים קרובות התערבות של המשפחות והילדים משני הצדדים ובסופו של דבר, נזקים כספיים ונפשיים מיותרים.
למרות שישנם זוגות המבינים את הצורך בהסדרת החלק הרכושי ביניהם , זה שנרכש בעבר וכן העתידי, נמנעו הם מעריכת הסכם ממון שכן חששו כי במעשה זה , או בהפניית בקשה זו , מול הבן או הבת זוג – יתפרש הדבר כהבעת חוסר אמון או חשדנות . אולם, מניסיוני הרב שנים בתחום, הסכמי ממון הפכו להיות מאוד פופולריים בשנים האחרונות , שכן יותר ויותר זוגות מבינים כי הסדרת המערכת הרכושית אין בה מאום לעניין האהבה השוררת בין הצדדים והכל נעשה ברוח טובה , בפתיחות ובהגינות.
זאת ועוד, הסכם הממון "מוציא את העוקץ" מהמערכת היחסים , כאשר כל צד מבין מראש את התוצאות הכלכליות של החיים המשותפים וסיומם ככל ויהיו.
משרדנו מלווה מזה שנים בני זוג המתגוררים ביחד ובני זוג נשואים או כאלה העתידים להינשא, בעריכת הסכמי ממון או הסכמי חיים משותפים , תוך כדי מציאת פתרונות יצירתיים וישימים, גם במקרים של חוסר הסכמות או הבנת המעמד. תהליך זה כולל פגישות עם כל צד בנפרד, עם שני הצדדים ביחד , עד לאישור ההסכם בבית המשפט או אצל נוטריון.
הסכמי ממון אשר נערכים לפני הנישואין או הסכמים בין ידועים בציבור, יש לאשר במסגרת ביהמ"ש או לאשרם בפני נוטריון. במעמד זה נעשה בירור עם הצדדים להסכם , כי הוא נעשה ונחתם מתוך רצון אמתי של הצדדים , ללא לחץ או כפיה ומתוך הבנת הרצונות והצרכים של כל אחד מבני הזוג.
הסכם ממון שנערך ונחתם מראש מבטיח שקט נפשי בתוך מערכת היחסים הזוגית המלאה והשלמה.